Villkor

Köpvillkor 

Priser

De gällande priserna är angivna i euro (€) och exkluderar frakt. För produkter som ingår i olika kampanjer gäller priserna under aktuell kampanjperiod. Betalning i sin helhet sker alltid i samband med beställning och valutan är alltid euro.

Moms

Alla priser i webbutiken och för tjänster är inkl. moms enligt gällande momssatser:

  • Varor och tjänster 24 %
  • Böcker 10 %

Försäljning till Åland

Callifine har ett skattegränsnummer hos tullen. Vilket betyder att du som kund inte behöver tänka på moms och förtullning. Det sköter vi åt dig. All försäljning till Åland innehåller ombudsmoms enligt ovanstående momssatser.

Betalning

Betalning sker via betalningstjänsten Paytrail, med hjälp av internetbankernas personliga nätbankskoder alternativt Bank- eller Kreditkort. Alla eventuella bankavgifter i samband med betalning står köparen (du) för. För att din beställning ska lyckas; kom ihåg att klicka på knappen ”Gå tillbaka till säljarens sida” efter du betalat ditt inköp i betalningstjänsten. Låt sedan vår sida läsas in helt innan du stänger fönstret. Detta för att säkerställa att betalningen samt beställningen genomförs korrekt. Betalningar genom nedanstående accepteras:

Paytrail hemsida (öppnas i nytt fönster) och Paytrail villkor (öppnas i nytt fönster).

Kvitto

För att minska på pappersmängden skickas från och med den 29.03.20 inget kvitto med beställningen utan betalningstjänstens kontotransaktion gäller som kvitto över betalningen. Behöver du få ett utskrivet kvitto från oss kan du skriva detta som meddelande i beställningen, så skickas kvittot med i din leverans.

Äganderättsförbehåll

Alla varor förblir Företaget Callifine´s egendom till dess att full betalning erlagts.

Kundregister

Vid inköp i butiken lämnar kunden (du) sitt samtycke till införande av sina personuppgifter i vårt kundregister samt att våra avtalsvillkor samtidigt godkänns. Ofullständiga eller oriktiga uppgifter kan medföra utebliven leverans. 

Dataregisterbeskrivning

I enlighet med Dataskyddsförordningen, GDPR (General Data Protection Regulation) som trädde i kraft den 25 maj 2018 inom EU ska en registerbeskrivning finnas över vilka personuppgifter som lagras. Det ska också framgå vad uppgifterna används till och på vilket sätt företaget hanterar dem. Om en kund så önskar ska uppgifterna, när som helst, kunna tas bort ur dataregistret.
Företaget Callifine begär in personuppgifter i samband med att en kund gör inköp i webbutiken.

Dessa uppgifter är:

  • Namn
  • Gatuadress
  • Postnummer och Ort
  • Telefonnummer
  • E-postadress

Uppgifterna är nödvändiga för att kunna skicka beställningsbekräftelse och leverera beställningar per post. Våra beställningar levereras enligt det sätt som kunden valt. Företaget Callifine överlåter inte några personuppgifter till någon annan än vår bokförare och det företag som sköter våra leveranser. Personuppgifter som lämnas till företaget Callifine används inte till direkt marknadsföring. 

Orderbekräftelse

Efter din beställning skickas en orderbekräftelse direkt via E-post. (Om bekräftelsemejlet inte syns i din inkorg, kontrollera skräpposten.)
Spara bekräftelsen med order numret tills leverans skett!

Åldersgräns

För att få handla hos oss måste du vara minst 18 år och kunna identifiera dig med hjälp av personliga nätbankskoder eller betalkort.

Reservation

Vi reserverar oss för prisändringar på grund av ändrad moms eller onormalt stora förändringar i valutaläget eller inköpspriser. Vid större förändringar meddelas kund innan leverans sker. Vi reserverar oss även för slutförsäljning och eventuella felaktigheter i bilder och produktbeskrivningar samt förbehåller oss rätten för produktförändringar och variationer i vårt sortiment. Eftertryck, kopiering m.m. av webbutikens texter och bilder är strikt förbjudet.

Frakt

Våra försändelser skickas med Posten i Finland (Posti), främst som Paket, Maxibrev eller Brev.  Med anledning av den senaste tidens kraftigt förhöjda fraktkostnader så övergår vi (den 20.02.2023) till att ta en fast fraktkostnad på alla våra leveranser. Fraktkostnaden för leveranser till Finland och Åland är 8,30 € och till Sverige 15,00 €. Fraktens kostnad syns i kassan och läggs på ordern innan köpet slutförs. Vid inköp över 100 € från Callifne Handicraft står vi för frakten, oavsett var i Finland eller Sverige du bor.

Posti logo

 

Leverans

Leveransen sker fritt från säljarens (Callifine) lager.

Vi levererar för närvarande inom Finland (inkl. Åland) samt till Sverige. En bekräftelse skickas till dig via E-post då vi har tagit emot din order. (Om bekräftelsemejlet inte syns i din inkorg, kontrollera skräpposten.) Din order hanteras direkt eller senast följande arbetsdag och du har din vara normalt inom en vecka. Dock har vi en leveranstid på 2 veckor för att vara säkra på att din beställning kommer fram inom utsatt tid. En bekräftelse skickas till dig via E-post då vi har levererat dina produkter från vårt lager. Under sommarmånaderna (maj – augusti) kan avvikelser i leveranstider förekomma med anledning av semestrar och andra ledigheter. Leveransbekräftelsen som automatiskt skickats till avgiven E-postadress, gäller som följesedel.

Leverans till annan adress

Kunden (du) kan, från och med den 29.03.20, välja att genom oss få beställningen levererad till en annan adress om du så önskar. Om du som beställare väljer detta alternativ, godtar du samtidigt att Leveransbekräftelsen som automatiskt skickats till avgiven E-postadress, gäller som följesedel. 

Ångerrätt och kundretur

Köparen (du) har 14 dagars ångerrätt på inköpta varor. Tidsfristen för ångerrätten börjar räknas från och med det datum köparen mottar sin vara.
Om köparen önskar returnera sin vara måste köparen ta kontakt med oss innan kundretur sker. På Avons produkter som är beställda eller inköpa i vår gårdsbutik gäller tre (3) månaders nöjdhetsgaranti från inköpsdatum. Kontakt tas till info[at]callifine.net.

Reklamationer

Om köparen (du) önskar reklamera en produkt måste köparen ta kontakt med oss innan reklamation och kundretur sker. Bild ska bifogas på produkten vid reklamation. Kontakt sker till info[at]callifine.net (vi försöker svara inom 24 timmar).

 

Jakobstad den 29.03 2020, uppdaterat Kronoby 20.02.23
Callifine.net, Ann-Sofi Björklund
Grundare, ägare och innehavare