Villkor

Köpvillkor 

Priser

De gällande priserna är angivna i euro (€) och exkluderar frakt. För produkter som ingår i olika kampanjer gäller priserna under aktuell kampanjperiod. Betalning i sin helhet sker alltid i samband med beställning och valutan är alltid euro.

Moms

Alla priser i webbutiken och för tjänster är inkl. moms enligt gällande momssatser:

 • Varor och tjänster 24 %
 • Böcker 10 %

Försäljning till Åland

Callifine har ett skattegränsnummer hos tullen. Vilket betyder att du som kund inte behöver tänka på moms och förtullning . Det sköter vi åt dig. All försäljning till Åland innehåller ombudsmoms enligt ovanstående momssatser.

Betalning

Betalning sker via betalningstjänsten Checkout Finland, med hjälp av internetbankernas personliga nätbankskoder alternativt Bank- eller Kreditkort. Alla eventuella bankavgifter i samband med betalning står köparen (Du) för. Betalningar genom nedanstående accepteras:

Villkoren för Checkout (endast på finska).
Read Checkout terms in English here.

Äganderättsförbehåll

Alla varor förblir Företaget Callifine´s egendom till dess att full betalning erlagts.

Kundregister

Vid inköp i butiken lämnar kunden sitt samtycke till införande av sina personuppgifter i vårt kundregister samt att våra avtalsvillkor samtidigt godkänns. Ofullständiga eller oriktiga uppgifter kan medföra utebliven leverans.

Dataregisterbeskrivning

I enlighet med Dataskyddsförordningen, GDPR (General Data Protection Regulation) som trädde i kraft den 25 maj 2018 inom EU ska en registerbeskrivning finnas över vilka personuppgifter som lagras. Det ska också framgå vad uppgifterna används till och på vilket sätt företaget hanterar dem. Om en kund så önskar ska uppgifterna, när som helst, kunna tas bort ur dataregistret.
Företaget Callifine begär in personuppgifter i samband med att en kund gör inköp i webbutiken.

Dessa uppgifter är:

 • Namn
 • Gatuadress
 • Postnummer och Ort
 • Telefonnummer
 • E-postadress

Uppgifterna är nödvändiga för att kunna skicka beställningsbekräftelse och leverera beställningar per post. Våra beställningar levereras enligt det sätt som kunden valt. Företaget Callifine överlåter inte några personuppgifter till någon annan än vår bokförare och det företag som sköter våra leveranser. Personuppgifter som lämnas till företaget Callifine används inte till direkt marknadsföring.

Orderbekräftelse

Efter Din beställning skickas en orderbekräftelse direkt via E-post. (Om bekräftelsemailet inte syns i din inkorg, kontorllera skräposten.)
Spara bekräftelsen med ordernumret tills leverans skett!

Åldersgräns

För att få handla hos oss måste du vara minst 18 år och kunna identifiera dig med hjälp av personliga nätbankskoder eller betalkort.

Reservation

Vi reserverar oss för prisändringar på grund av ändrad moms eller onormalt stora förändringar i valutaläget eller inköpspriser. Vid större förändringar meddelas kund innan leverans sker. Vi reserverar oss även för slutförsäljning och eventuella felaktigheter i bilder och produktbeskrivningar samt förbehåller oss rätten för produktförändringar och variationer i vårt sortiment. Eftertryck, kopiering m.m. av webbutikens texter och bilder är förbjudet.

Frakt

Våra försändelser skickas med Posten i Finland (Posti), främst som Economy Paket, Maxibrev eller Brev. Fraktbeloppet, enligt nedanstående fraktklasser syns i kassan och läggs på ordern innan köpet slutförs. Vid inköp över 100 € står vi för frakten, oavsett var i Finland eller Sverige Du bor.

Posti logo

Fraktklasser: Finland och Åland

 • Böcker 3,50 €
 • Smycken 1,50 €
 • Övrigt 5,90 €

Fraktklasser: Sverige

 • Böcker 4,00 €
 • Smycken 2,00 €
 • Övrigt 8,00 €

Vid beställning av flera produkter beräknas frakten enligt den vara som har den dyraste fraktklassen. Tex. beställer du en bok och ett smycke samtidigt blir fraktkostnaden 3,50 € till Finland eller Åland och 4,00 € till Sverige. Fraktkostnaden för övriga produkter är 5,90 € (fast pris) till Finland och Åland samt 8,00 € (fast pris) till Sverige.

Leverans

Leveransen sker fritt från säljarens lager.

Vi levererar för närvarande inom Finland (inkl. Åland) samt till Sverige. En bekräftelse skickas till Dig via E-post då vi har tagit emot Din order. (Om bekräftelsemailet inte syns i din inkorg, kontorllera skräposten.) Din order hanteras direkt eller senast följande arbetsdag och Du har din vara normalt inom en vecka. Dock har vi en leveranstid på 2 veckor för att vara säkra på att Din beställning kommer fram inom utsatt tid. En bekräftelse skickas till Dig via E-post då vi har levererat Dina produkter från vårt lager. Under sommarmånaderna (maj – augusti) kan avvikelser i leveranstider förekomma med anledning av semestrar och andra ledigheter.

Reklamation och kundretur

Om köparen önskar returnera eller Reklamera en produkt måste köparen ta kontakt med oss innan reklamation eller kundretur sker. Bild ska bifogas på produkten vid reklamation. Kontakt till info(at)callifine.net. (vi försöker svara inom 48 timmar)

 

Jakobstad den 3:e maj 2019
Callifine.net, Ann-Sofi Björklund
Grundare, ägare och innehavare